Chcę usunąć połączenie. Co stracę?
Numer, jego rozmowy w WASync Chat, utworzoną dla niego linię Open Channel oraz jego flow; rekordy CRM, komentarze na osi czasu i pliki pozostają.
Przed usunięciem okno dialogowe pokazuje, co dzieje się z numerem: czy jest aktywny, ile wiadomości obsłużył w ciągu ostatnich 24 godzin (cały ruch, jako oznaka, że jest używany) oraz jakie flow i automatyzacje są do niego przypisane. Usunięcie powoduje usunięcie numeru z WASync, jego rozmów w WASync Chat, utworzonej dla niego linii Open Channel oraz powiązanych z nim flow.
Nic w CRM nie zostanie zmienione: leady, deale, kontakty, komentarze na osi czasu i pliki pozostają. Jeśli chcą Państwo tylko ponownie sparować ten sam numer, użyjcie Państwo opcji Połącz ponownie; zachowuje ona wszystko.
Powiązane
Zeskanowałem kod QR dwa razy tym samym telefonem i mam zduplikowane notatki.
Drugie sparowanie numeru, który jest już połączony, zostaje odrzucone; duplikaty sprzed wprowadzenia tego zabezpieczenia pozostają na osi czasu i można je usunąć.
Wiadomość wysłana z telefonu o 20:00 nie pojawiła się w Bitrix24. Czy tak może się zdarzyć?
Rzadko i tylko wtedy, gdy połączenie było w tym momencie nieaktywne; podłączony numer dostarcza każdą wiadomość, z ponawianiem prób, nawet podczas awarii Bitrix24.